صرفه جویی 2 میلیون لیتری سوخت
اسقاط خودرو در پنج سال گذشته نشان می دهد که از سال ۱۳۹۸ تا کنون اسقاط خودرو روند رو به رشدی داشته است
اسقاط خودرو در پنج سال گذشته نشان می دهد که از سال ۱۳۹۸ تا کنون اسقاط خودرو روند رو به رشدی داشته است
بررسی وضعیت اسقاط خودرو در 5 سال گذشته نشان میدهد
صرفه جویی 2 میلیون لیتری سوخت
بررسی وضعیت اسقاط خودرو در پنج سال گذشته نشان می دهد که از سال ۱۳۹۸ تا کنون اسقاط خودرو روند رو به رشدی داشته است که این امر در کاهش آلودگی هوا، کاهش 2 میلیون لیتری مصرف سوخت، افزایش ایمنی و نوسازی ناوگان حمل و نقل نقش بسزایی دارد.
بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل برای نخستین بار در قانون بودجه سال ۱۳۸۶ مطرح شد بر این اساس خودروسازان مکلف شدند تا از ابتدای سال ۱۳۸۸ به ازای تولید هر چهار خودرو با مصرف سوخت بیش از هشت لیتر، یک خودرو اسقاط کنند.اما این قانون به علت نبود تامین مالی به دست فراموشی سپرده شد و دوباره در سال ۱۳۹۳ بحث واردات خودرو به شرط ارائه گواهی اسقاط مطرح شد که این امر نیز در روند رشد اسقاط خودرو تاثیر چشم گیری داشت.
وضعیت اسقاط خودرو از سالهای ۱۳۸۶ تا سال ۱۴۰۲ ا بر اساس آن در سال ۱۳۸۶ تعداد ۸۹ هزار عدد گواهی اسقاط خودروهای فرسوده صادر شد و این رقم در سال ۱۳۸۷ با افزایش حدود ۲ برابری به ۱۵۸ هزار دستگاه در سال رسیده است.بررسی روند اسقاط خودرو نشان می دهد که این رقم در سال ۱۳۸۸ به ۱۱۸ هزار دستگاه و در سال ۱۳۸۹ به ۲۵۷ هزار دستگاه در سال رسید. از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ روند اسقاط خودرو نزولی بود به حدی که تعداد خودروهای اسقاط به زیر ۱۰ هزار دستگاه رسید و در سال ۱۳۹۳ به یک باره اسقاط خودرو با افزایش سهم واردات نزدیک به ۳۳۰ هزار خودرو رسید.
اسقاط خودرو از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ با فراز و نشیبهایی همراه بود که به زیر ۱۰ هزار دستگاه نیز رسید، یکی از دلایل کاهش تعداد اسقاط خودرو از سال ۱۳۹۷ به بعد به خاطر ممنوعیت واردات بود.از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ روند اسقاط خودرو در راستای ابلاغ قانون ساماندهی صنعت خودرو روند رو به رشدی داشته است به گونهای که در سال ۱۴۰۲ به ۷۲ هزار دستگاه رسید.
نقلیه در کشور اکنون به ۲ شکل جایگزینی خودرو فرسوده با خودرو نو و اسقاط خودرو فرسوده به ازای پرداخت وجه خودرو به متقاضیان انجام می شود.
۴۱ میلیون دستگاه وسیله نقلیه کشور در کشور وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲۲ میلیون دستگاه فرسوده است.، در صورت تخصیص منابع پیش بینی شده برای سال آینده، ۵۷ هزار دستگاه تاکسی با تسهیلات ۲۵۰ تا ۸۰۰ میلیون تومانی، ۲۴۰ هزار دستگاه موتورسیکلت با تسهیلات ۴۰ تا ۹۰ میلیون تومانی و یک هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس درون و برونشهری با تسهیلات ۳ تا ۱۰ میلیارد تومانی در سال آینده نوسازی خواهند شد.
، ۳۸۵ هزار تاکسی فرسوده درونشهری در کشور وجود دارد که این تاکسیها با عمری بین ۱۰ تا ۳۵ سال همچنان در شهرهای کشور تردد می کنند که از این تعداد، شهر تهران حدود ۴۲ هزار تاکسی فرسوده دارد که ۵۳ درصد ناوگان تاکسی تهران را شامل میشود.هفت هزار و ۳۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده در سال گذشته و هشت هزار و ۲۰۰ دستگاه در سال جاری اسقاط و نوسازی شدهاند که از این میزان سهم پایتخت حدود ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه بوده است.
تهیه کننده : الهام اکبری
نظرات